top of page
Untitled

JANNE MEERMIN

De Groningse zeemeermin met een ukelele

Bij ukelele hebben veel mensen het idee dat het geen 'echt' instrument is, en dat je er alleen lieve liefdesliedjes op kan spelen. Niks is minder waar. Welkom bij het ukelele geweld van Janne Meermin. Satirische, scherpe, herkenbare en soms folk punk achtige liedjes met een vleugje magie. 

Home: Welkom
Alle video's
Nu bekijken
Home: Video's
Untitled

OVER JANNE MEERMIN

De Groningse zeemeermin met ukelele

Geboren en getogen in Groningen, de liefde voor muziek was altijd aanwezig bij haar. Begonnen op de piano, dwarsfluit, saxofoon, gitaar en uiteindelijk was het instrument wat precies bij haar paste, de ukelele. 
Oorspronkelijk gitarist in een coverbandje, daarna per ongeluk terechtgekomen als frontwoman van Ohmloud!, kortstondig bij het shoutkoor van de activistische band O-bat gezeten, maar gekozen voor het zelf  schrijven van liedjes op haar vertrouwde ukelele. Het idee begon om Engelstalige jazz nummers te zingen, maar de Nederlandse cabaret achtige liedjes schreven zichzelf te makkelijk, en zo is het eerste album ontstaan.  Een van de eerste nummers was ' Blowen', wat nu vrolijk meegezongen wordt bij kampvuurtjes in Groningen en Leeuwarden.  En daar treed ze dan ook het liefste op, intieme festivals, en kraakfeestjes van vrije geesten. Ook op protesten kan ze gezien worden. Maar het meest opvallende optreden was op een naaktstrand, tegenover Lowlands, zelf ook compleet naakt. 
Het eerste album is na 2 jaar schrijven uitgekomen in 2020, genaamd ' alle liedjes gaan over jou'. In 2021 zijn er al verschillende projecten en samenwerkingen gestart. 

Meer informatie
Home: Biografie
Home: Muziek
Home: Galerij

NEEM CONTACT OP

Bedankt voor de inzending!

Untitled
Home: Neem contact op

" I've never seen someone play so punk on a ukelele before."

42837634_1142512222590665_34110954363064
Home: Citaat
bottom of page